Maalämpö Turku ja Salo

Olemme toteuttaneet Salon seudulla jo yli 250 maalämmön asennusta niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin kuin teollisuuskiinteistöihinkin. Maalämpöpumppu on ekologinen ja kestävä ratkaisu.

Toimitamme kokonaisvaltaisia maalämpö-ratkaisuja avaimet käteen periaatteella luotettavasti ja varmasti!

Asennamme Nibe- ja AlphaInnotec-merkkien maalämpöpumppuja uudiskohteisiin sekä olemassa oleviin rakennuksiin. Ammattilaisemme palvelevat sinua maalämpöpumppukysymyksissä ja auttavat valitsemaan juuri oikean kokonaisuuden!

Maalämmöllä lämmön säätelyä ympäri vuoden

Maajäähdytys on ympäristöystävällinen tapa jäähdyttää kiinteistö. Maajäähdytyksestä käytetään myös nimeä passiivijäähdytys, maakylmä ja maaviileä.

Maalämmön energialähteeksi poratussa lämpökaivossa kiertävää maaliuosta voidaan käyttää myös kiinteistön jäähdytykseen. Maajäähdytyksen hyödyntämiseen tarvitset lämpökaivon lisäksi vain kiertovesipumpun jäähdytysenergian tuottamiseen ja puhallinkonvektorin jäähdytyksen jakamiseen kiinteistön huoneilmaan.

Maakylmää voi käyttää myös teollisuuslaitosten sekä liikekiinteistöjen jäähdyttämiseen. Maakylmän hyödyntäminen lyhentää maalämpöjärjestelmän takaisinmaksuaikaa entisestään etenkin suurissa kohteissa.

Lue lisää maajäähdytyksestä >>

Maalämmön asennus

1. Energia-arviointi
2. Aikataulutus ja yksityiskohdat
3. Lämpökaivon poraus tai lämmönkeruuputkiston asennus
4. Maalämpöpumpun asennus
5. Käyttöönotto ja luovutus

Lue lisää asennuksesta >>

Määlämpö on edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitystapa

Maalämpö on uusiutuva ja halpa energiamuoto, jota kyetään nykyään hyödyntämään erittäin tehokkaasti. Kesäisin auringonlämpö varastoituu maahan ja kallioperään, sekä vesistöihin auringonpaisteen, lämpimän ilman ja sateiden kautta. Talvella pohjoisella pallonpuoliskolla auringon lämmittävä vaikutus on mitätön, jonka vuoksi auringon energiaa hyödynnetään lämpimän maaperän ja kallioperän avulla.

Maalämmön hyödyntäminen

Maalämpöä hyödynnetään maahan kaivettavalla putkistolla tai porakaivolla. Maahan tai porakaivoon upotetaan putkisto, jossa kiertää jäätymätön liuos. Jäätymätön liuos kiertää putkistosta rakennuksessa sijaitsevaan maalämpöpumppuun. Maalämpöpumpussa lämmin liuos kohtaa kylmäaineen, johon liuoksen lämpö siirtyy. Kylmäaineesta lämpöä luovutetaan aluksi höyrynjäähdytin-lämmönsiirtimessä lämpimän käyttöveden kuumentamiseen lämminvesivaraajaan. Sen jälkeen kylmäaine luovuttaa lämpöä lauhdutin-lämmönsiirtimessä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Maalämmön edut

Maalämpöpumppu on edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Maalämpöpumppu toimii sähköllä. Yleensä maalämpöpumppu kykenee tuottamaan 1 kilowatilla sähköä noin 4 kilowattia lämmitysenergiaa. Sähkölämmitykseen verrattuna maalämpöpumppu kykenee tuottamaan 4 kertaa enemmän lämpöenergiaa. Maalämpöä käyttävä rakennus on myös huomattavasti energiaomavaraisempi, jolloin hinnanmuutokset eivät vaikuta yhtä rajusti lämmityslaskun suuruuteen.

Maalämmön käyttökohteet

Maalämpö lämmitysmuotona on sitä edullisempi mitä enemmän lämmitysenergiaa rakennuksessa kuluu. Vuosittainen säästö on merkittävä erityisesti suurissa rakennuksissa. Maalämpöpumppu voidaan asentaa lähes kaikkiin rakennuksiin ja nykyään se asennetaankin lähes 50 % uudisrakennuksista.

Lue lisää maalämmöstä!
Tilaa energia-arviointi!

Tilaa veloituksetta ja sitoumuksetta energia-asiantuntija kotiisi tai kiinteistöösi arvioimaan lämpöpumppujärjestelmän säästöt!

Tutustu
Uusimmat artikkelit