Mukana menossa: Vilpas Vikings

Mukana menossa: Vilpas Vikings

Huolto Järvi oli perjantaina 6.11.2015 mukana menossa kun Salon Vilpas kohtasi Salohallissa Kauhajoen Karhun. Vilpas paransi peliään loppua kohden ja ottelusta tulikin hurja taistelu.

Salohallin lähes tuhatpäinen yleisö räjähti huutoon, kun Vilppaan viimeinen hyökkäys toi joukkuelle ratkaisevat kolme pistettä.
Ottelu päättyi Vilppaan voittoon pistein 95-94 (24-23, 20-25, 27-26, 24-20).

Ottelun tunnelmasta huolen piti innokas Vilppaan fanijoukko, joka sai Vilppaalta henkilökohtaisen kiitoksen ottelun loputtua.

Haastattelimme joukkueen kapteenia Juho Nenosta:

Miten alkukausi on mennyt?

Alkukausi on mennyt vaihtelevasti, mutt olosuhteisiin nähden hyvin. Lokakuussa oli niin paljon pelejä, että vanhalla miehellä oli vaikea välillä palautua otteluiden välillä, mutta voittosuhde 4/6 tällä tahdilla on hyväksyttävä. Itselläkin on ollut vähän ailahtelevaa, mutta vähitellen tuntuu aina vaan paremmalta, joten odotukset ovat korkealla loppuvuotta ja -kautta kohtaan. Joukkueelle antaisin kouluarvosanan 7.

Millaisia tavoitteita joukkueella on tällä hetkellä?

Tällä hetkellä haluamme kaikki pelaajat takaisin pelikuntoon ja uuden amerikkalaisvahvistuksemme samalle sivulle muun joukkueen kanssa. Koko kauden tavoite on päästä pudotuspeleihin ja siitä sitten kliseisesti ”niin pitkälle kuin rahkeet riittää”. Kauden alussa laitettiin tavoitteeksi mitalipelit ja jos joukkue pysyy kunnossa, niin en näe sitä mitenkään mahdottomana, vaikka se toki kova tavoite onkin. Toisaalta, tavoitteet tulee asettaa tarpeeksi korkealle, jotta niiden eteen tulee todella tehdä töitä.

Kommentit pe 6.11. pelatusta pelistä?

Alkuasetelma oli todella haastava: lasareitssa oli yksi parhaiten pelanneista vahvistuksistamme, Austin Dufault, sekä yksi parhaista puolustusspesialisteistamme, Ilmari ”Iippo” Kallio, jonka päälle joukkueeseemme tuli uusi vahvistus, joka oli 20 tunnin matkaamisen jälkeen saanut vetää yhdet treenit, eikä osannut puoliakaan peleistämme. Me taistelimme todella hyvin ja halusimme voittoa loppuun saakka, jonka lisäksi meillä oli ripaus onnea matkassa. Voitto oli todella maukas, vaikka teimme todella paljon virheitä, mutta tästä on todella hyvä jatkaa eteen päin!

Miksi sponsorit ovat tärkeitä?

Sponsorit ovat urheilussa aina äärimmäisen tärkeitä ja Suomessa sponsorien tärkeys korostuu entisestään, sillä Suomi ei ole markkina-alueena kovinkaan suuri. Olen itse saanut pelata ammatikseni koripalloa jo toistakymmentä vuotta ja fakta on, että kiitos tuosta mahdollisuudesta kuuluu paljolti niille kaikille sponsoreille ja yhteistyökumppaneille, jotka näkevät urheilun sponsoroinnin arvoiseksi. Kun tarkastellaan sponsoroinnin osuutta suomalaisten ammattiurheiluorganisaatioiden budjeteissa, niin tuo osuus on lähtökohtaisesti reilusti yli puolet budjetista. Tämä jo itsessään kertoo omaa tarinaansa sponsoroinnin tärkeydestä ja tässä yhteydessä haluankin kiittää kaikkia Vilpas Viikinkien sponsoreita, jotka ovat auttaneet kokoamaan tämän hienon joukkueen tänne Suomen Saloon ja siitä, että saan olla itse osa tätä hienoa organisaatiota.

Huolto Järvi tarjoaa lämmitys- ja energiarakaisuja. Mitä mieltä sinä olet ekologisuudesta/uusiutuvasta energiasta?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että olen muuten unohtanut hankkia bio-roskiksen Salon asuntooni, joten tähän asiaan tulee saada saman tien muutos. Tässä ehkä kuvastuu osaltaan se, että tiedän ja tunnistan ekologisuuden sekä uusituvan energian tärkeyden, mutta välillä unohtuu, että näihin asioihin voi myös itse vaikuttaa. Kuulun itse siihen joukkoon, joka pitää ilmastonmuutosta ihmisten aiheuttaman ilmiönä, mutta uskon myös että sen hillitseminen on myös ihmisen käsissä. Usein ajatellaan, että kyse on niin suurista asioista, ettei yksilö pysty vaikuttamaan asioiden kulkuun, mutta kun tarpeeksi monta yksilöä tekee oikeita valintoja, on niillä todellista merkitystä: oli kyse sitten ekologisista kulutusvalinnoista, uusiutuvan energian hyödyntämisestä tai julkisten liikennevälineiden käyttämisestä. Taidankin tästä lähteä bio-roskisostoksille…

Energisin terveisin,
Juho Nenonen