Mitä on poistoilmalämpö?

Monissa isoissa kiinteistöissä, kuten esimerkiksi kerrostaloissa ilmanvaihto hoidetaan pelkillä huippuimureilla, jolloin lämmitetty energia puhalletaan suoraan taivalle. Myös ilmavuotojen osuus energiankulutuksesta voi olla jopa 40-50 prosenttia. Poistoilmalämpöjärjestelmällä kuitenkin pystytään ottamaan lämmitetty energia talteen. Lisäksi järjestelmän asennuksen myötä kiinteistön sisäolosuhteet paranevat.

Poistoilmalämpöjärjestelmä

Laitteen toimintaperiaate on yksinkertainen. Huippuimurin tilalle asennettu laite ottaa lämmön talteen poistoilmasta lämpöpumpuilla ja lämmittää talteenotetulla energialla kiinteistön käyttövettä ja esimerkiksi patteriverkostoa. Laitteiston toiminnan takaa pussisuodatin, joka poistaa poistoilmasta epäpuhtauksia.

Millaisiin kohteisiin järjestelmä voidaan asentaa?

Järjestelmä sopii isoihin kiinteistöihin kuten kerrostaloihin, mutta voidaan asentaa pienempiinkin kiinteistöihin. Tällainen järjestelmä on helppo asentaa jo olemassa olevaan taloon, jossa on keskitetty poistoilmanvaihto. Poistoilmanvaihdon lämmön talteenottojärjestelmä on ennen kaikkea edullinen ja energiaa säästävä ratkaisu. Laitteisto ei rajoita tulevia toimenpiteitä, eikä se myöskään vaadi erillistä virittelyä, vaan se on heti käyttövalmis asennuksen jälkeen.

Lue lisää poistoilmalämmöstä!
Tilaa energia-arviointi!

Tilaa veloituksetta ja sitoumuksetta energia-asiantuntija kotiisi tai kiinteistöösi arvioimaan lämpöpumppujärjestelmän säästöt!

Tutustu
Uusimmat artikkelit